DSCF4662-2.jpgaaland-bil-per-aaland.jpg

En moderne bilforhandler
med lange tradisjoner

 

Aaland Bil ble etablert i 1947 og er blant de bilforretningene i Ålesund med lengst historie.


Mye har skjedd siden den gang, men vi har bevart de gode verdiene og entusiasmen som har fulgt oss siden start.
 

Aaland Bil er i dag forhandler av Honda, Citroën person og varebil, DS og bruktbil, samt verksted og delelager.
 

Psst! Vi har rotet litt i arkivet og funnet historien om Aaland Bil fortalt av Harald Grytten i 1997. Hele historien fra etablering i 1947 frem til 50-års jubileet kan du lese her. 

 

 


Fra 1947, til i dag

Våre lokaler har endret seg en del siden 1947 og vi er i dag stolte av å invitere våre kunder til flotte moderne lokaler i Fremmerholen.


Visste du at...

Aaland Bil har ikke bare laga, reparert og solgt biler. Firmaet har faktisk også praktisert rutebildrift! Det skjedde i perioden 1951-1961. Da hadde nemlig Aaland ansvaret for drifta av bussene til Ytrelids Rutebiler, fire stykker i tallet.


 

Den gode
BilopplevelseN

 


Det å være en av byens eldste bilforhandlere forplikter.
Våre kunder forventer at vi virkelig kan faget, yter topp service og stiller opp når det er behov for det. Vi tar våre kunders tillit på alvor og gjør alltid vårt ytterste for å møte våre kunders forventninger.

-

Siden etablering har også våre lokaler opplevd mye. Vi er i dag stolte av å kunne ønske våre kunder velkommen til moderne lokaler i Fremmerholen. Vi byr på god kaffe og en hyggelig bilprat, enten du er på jakt etter ny (eller brukt) bil eller trenger å fikse litt på den du har.

 

Våre bilmerker


DS-salon-alesund.jpg

DS Automobiles
Siden 2018

Aaland Bil er fra april 2018 stolt forhandler av DS og ønsker varmt velkommen til DS Salon Ålesund. Vi synes det er veldig spennende å være med på å bygge opp et helt nytt bilmerke i Norge. DS har en stolt fortid som designikon, og en lysende fremtid som trendsetter. Bilen for deg som velger annerledes, som liker god stil og det gode liv. Har du først satt deg inn i en DS er det ingen vei tilbake.
 


Honda
Siden 1984


Da vi startet med Honda i 1984 var det Civic og Accord som var hovedmodellene. I 1997 fikk vi vår første CR-V, som siden den gang har blitt vår bestselger. Honda har i alle disse årene også hatt mange sportsmodeller som CRX, Prelude, NSX og R-modellene. Det har siden starten vært en fryd å representere dette japanske kvalitetsmerket. 
 


 

honda-aaland-bil-alesund

DSCF4348.jpg

CItroën
Siden 1980

 

Citroën har holdt hus hos Aaland Bil siden 1980. De første Citroën bilene vi solgte hos oss var GS og CX, dette er biler som i dag er veteranbiler og er populære som samler objekt. Reisen som Citroën forhandler har aldri vært kjedelig. Citroën er et merke som skiller seg ut fra mengden og vi har i dag mange kule og fargerike modeller, perfekt for de som setter pris på unik design.

Siden starten i 1980 har vi også kunne tilby varebiler fra Citroën. I dag har vi et av markedets bredeste utvalg av varebiler og kan stolt si at vi er blandt de ledende aktørene.